Studiebesök: Kvarteret omställningen och Friedländers gata
mån 16 sep.
|Backa
Följ med på en spännande dag med studiebesök på Kvarteret Omställningen och Förskolan Friedländers gata i Göteborg, där vi utforskar innovativa lösningar för halverad klimatpåverkan och effektivt återbruk inom byggbranschen.
Tid och plats
16 sep. 2024 09:00 – 12:00
Backa, Friedländers gata, 422 54 Hisings Backa, Sverige
Gäster
Om evenemanget
Välkommen till en spännande förmiddag med studiebesök på två nytänkande byggprojekt i Göteborg!
Vi börjar dagen med besök på Förskolan Friedländers gata. Detta projekt bygger vidare på kunskapen och arbetet med Göteborgs stads initiativ Hoppet, där Derome var entreprenör. Här ligger fokus på effektivt och kostnadsneutralt återbruk, vilket visar på en fortsatt framåtanda i hållbart byggande. Absolut störst påverkan för att minska avtrycket är att betonggrunden återbrukas. Även denna gång är det Derome som är entreprenör.
Efter information och fika promenerar vi vidare till Kvarteret Omställningen på Litteraturgatan i stadsdelen Hisings Backa, där Framtiden Byggutveckling tillsammans med TM2 och Derome skapar det första kvarteret med halverad klimatpåverkan. Genom innovativ användning av återbruk och trästomme har de lyckats begränsa klimatpåverkan till maximalt 200 kg CO2e per kvadratmeter BTA, vilket överträffar Göteborgs Stads mål om 50% minskning av koldioxidutsläppen från 2025.
Det här eventet ger oss en unik möjlighet att lära oss mer om nya och spännande tekniker och strategier inom hållbart byggande. Häng med på en halvdag fylld av insikter och inspiration!
Kvarteret Omställningen: Läs mer här.
Förskolan Friedländers gata: Läs mer här.
Observera:
För att delta på besöket på byggarbetsplatserna krävs skyddsskor.
För att vi ska kunna genomföra besöket på ett säkert sätt har vi ett begränsat antal platser.
Om du anmäler dig men sedan inte kan delta behöver vi veta det omgående så att någon annan kan få din plats. Vi tillämpar väntlista.
Vill ditt företag också arrangera ett studiebesök?
Hör av dig till Kajsa Urge (kajsa.urge@emcsverige.se) och berätta om er verksamhet så tar vi det därifrån!